188.930 euro voor betere mobiliteit in 42 Vlaams-Brabantse scholen

18 December 2019

188.930 euro voor betere mobiliteit in 42 Vlaams-Brabantse scholen

 

We willen zoveel mogelijk inwoners aan het fietsen krijgen”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “Hoe meer kinderen te voet of met de fiets naar school gaan, hoe minder auto’s in de omgeving van de school. Dat zorgt dan weer voor een veiligere schoolomgeving en het past in onze provinciale ambitie om klimaatneutraal te worden”.

Met deze provinciale subsidie investeren scholen in een betere fietsenstalling, extra materiaal voor de verkeerslessen of in schoolfietsen.

De scholen krijgen, naast financiële steun, ook advies op maat om hun projecten verder uit te werken.

De subsidies werden gegeven aan 42 scholen uit Aarschot, Asse, Beersel, Begijnendijk, Bekkevoort, Boutersem, Glabbeek, Halle, Hoegaarden, Kampenhout, Lennik, Leuven, Opwijk, Oud-Heverlee, Roosdaal, Rotselaar, Sint-Gensius-Rode, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Tienen, Tremelo, Vilvoorde, Zoutleeuw.

Asse en Begijnendijk belonen fietsende kinderen

In Asse en Begijnendijk komt dit voorjaar aan elke schoolpoort een Buck-e scanner. De gemeenten starten er samen met de basisscholen een campagne om kinderen te belonen die met de fiets of te voet naar school gaan.

Een sensor op de fiets of rugzak van de leerlingen registreert elke duurzame verplaatsing. In ruil ontvangen de leerlingen digitale munten die ze kunnen omruilen bij lokale handelaars.

 

Tweets

Laatste foto's