347.679 euro voor nieuwe fietspaden in Zaventem en Machelen

16 October 2019

347.679 euro voor nieuwe fietspaden in Zaventem en Machelen

 

De provincie Vlaams-Brabant investeerde 347.678,60 euro in de aanleg van fietspaden langs de H.Henneaulaan in Zaventem en de Grensstraat in Machelen.

De fietspaden, gelegen in de internationale diensten- en kantorenzone Keiberg-Kouterveld-Pegasuspark werden aangelegd tussen het kruispunt met de Excelsiorlaan-Belgicastraat in Zaventem en de rotonde met de Kouterveldstraat in Machelen. 

In totaal werd aan beide zijden van de weg over een lengte van 610 m een vrijliggend fietspad van 1,75 m breed aangelegd in rode monoliete betonverharding.

Investeren in fietsen

“Fietsen is één van de manieren om het fileprobleem in onze regio aan te pakken, is gezond en goed voor het milieu’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen daarom zoveel mogelijk Vlaams-Brabanders de fiets op en moedigen gemeenten financieel aan om nieuwe fietsinfrastructuur aan te leggen op het Bovenlokaal Functioneel Fietsroutenetwerk. Dat is een gemeente-overschrijdend netwerk dat  woonkernen, scholen, winkelcentra en bedrijventerreinen met elkaar verbindt”.

Fietsfonds helpt gemeenten

De subsidies voor deze fietspaden komen uit het Fietsfonds. Fietsinfrastructuur op het bovenlokaal functioneel fietsnetwerk, die voldoet aan een aantal normen rond comfort, breedte en inrichting, kan daardoor tot 90% gesubsidieerd worden.

Het Fietsfonds is een overeenkomst tussen de provincie Vlaams-Brabant en het Vlaams Gewest.

Tweets

Laatste foto's