70 leerlingen testen hun fietsvaardigheid en verkeerskennis

24 April 2013

70 leerlingen testen hun fietsvaardigheid en verkeerskennis

 

70 leerlingen testen hun fietsvaardigheid en verkeerskennis
Uitnodiging provinciale verkeersveiligheidswedstrijd op zaterdag 27 april 2013 van 9 tot 12 uur in het provinciedomein van Kessel-Lo.

Op zaterdag 27 april organiseert de provincie Vlaams-Brabant haar verkeersveiligheidswedstrijd in het provinciedomein van Kessel-Lo. Leerlingen van alle Vlaams-Brabantse lagere scholen testen er hun fietsvaardigheden en verkeerskennis. 26 Vlaams-Brabantse lagere scholen vaardigen in totaal 70 leerlingen van het zesde leerjaar af.

'Een goede kennis van de verkeersreglementering, een vlotte fietsvaardigheid en een scherp waarnemingsvermogen zijn noodzakelijk voor jonge fietsers en voetgangers om zich veilig in het verkeer te begeven', zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. 'Om die vaardigheden te testen organiseren we een wedstrijd verkeersveiligheid voor leerlingen van alle Vlaams-Brabantse lagere scholen'.

De deelnemende scholen zijn de Stedelijke Basisschool De-Klim-op uit Lembeek, de Gemeentelijke Basisschool Ak'Cent uit Bever, de Gemeentelijke Basisschool Blokbos uit Lot, de Gemeentelijke Basisschool De Springveer uit Alsemberg, de Gemeentelijke Basisschool Huizingen, de Dorpsschool Kester, de Basisschool Paridaens uit Leuven, de Basisschool Don Bosco uit Heverlee, de Stedelijke school voor Kleuters en Lager onderwijs SKLO uit Heverlee, de Basisschool van het GO! Heffel uit Kessel-Lo, de Basisschool De Kraal uit Winksele, de Gemeentelijke Basisschool Blanden, de Gemeentelijke Basisschool Haasrode, de Gemeentelijke Basisschool De Regenboog uit Kortenberg, de Gemeentelijke Basisschool De Negensprong uit Everberg, de Gemeentelijke Basisschool Vossem, de Gemeentelijke Basisschool Wezemaal, de  Vrije Basisschool De Rank uit Wezemaal, de Gemeentelijke Basisschool Den Drempel uit Werchter, de Gemeentelijke Basisschool De Puzzel uit Begijnendijk, de Gemeentelijke Basisschool De STip uit Linden, de Gemeentelijke Basisschool Pellenberg, de Gemeentelijke Basisschool De Gobbel uit Holsbeek, de Basisschool van het GO! De Suikerspin uit Tienen, de Basisschool van het GO! Vissenaken de Vrije Basisschool De Duizendpoot uit Glabbeek.

De wedstrijd bestaat uit twee theoretische proeven en twee praktische proeven. De theoretische proeven polsen naar de kennis van het verkeersreglement en de plaats van de fietser in het verkeer. De twee praktische proeven testen de fietsvaardigheid en de behendigheid van de deelnemers in het verkeerspark en op het behendigheidsparcours. 

Elke deelnemer aan de wedstrijd ontvangt een prijzenpakket bestaande uit: een fietshelm, de Mouw, boek met 20 fietsspelletjes, dagtickets voor recreatiedomeinen, drinkbus en tal van veiligheidsgadgets. De 30 winnaars maken kans op mountainbikes, kampeeruitrusting, waardebons of sportzakken. Voor de 20 winnende scholen zijn er geldprijzen van 100 tot 500 euro.
 
De twintig scholen en de dertig deelnemers die het best hebben gepresteerd, worden uitgenodigd voor de officiële prijsuitreiking van de wedstrijd die plaatsvindt op zaterdag 25 mei  in het Provinciehuis in Leuven. 

De wedstrijd wordt georganiseerd in samenwerking met het provinciedomein van Kessel-Lo, het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV), de Koninklijke Federatie van officieren en hogere ambtenaren van de Belgische Politie vzw, de Wegpolitie (WPR) Brabant van de federale politie. Tevens werken de politiezones van Aarschot, Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen, BRT (Begijnendijk, Rotselaar, Tremelo), HerKo (Herent-Kortenberg), LAN (Linter, Landen, Zoutleeuw), Leuven (dienst VOM), Lubbeek, Tervuren en Tienen-Hoegaarden mee aan de wedstrijd.

We nodigen u graag uit op deze wedstrijd.

Adres:   Provinciedomein Kessel-Lo
            ingang via parking aan de Beemdenstraat
            Kessel-Lo (Leuven)
 
INFORMATIE VOOR DE PERS:
Provincie Vlaams-Brabant
Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit, 0475-21 03 96, kabinet.dehaene@vlaamsbrabant.be
Erik Asselman, dienst maatschappelijke veiligheid, 016-26 78 10 of 0475 83 08 91, erik.asselman@vlaamsbrabant.be

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.