Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik strijden om The Wave

14 May 2013

Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik strijden om The Wave

 

Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik strijden om ‘The Wave’

Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik zijn de finalisten van Kunst op Komst 2013. Zij strijden om het werk 'The Wave' van kunstenaar Maarten Vanvolsem een plaats in hun gemeente te geven.
 
De provincie Vlaams-Brabant organiseert, samen met Radio2 Vlaams-Brabant, de zesde editie van Kunst op Komst. Alle Vlaams-Brabantse gemeenten hebben hun kandidatuur kunnen stellen om op een geschikte locatie in de openbare ruimte het beeld 'The Wave' van Maarten Vanvolsem te plaatsen. 
 
‘De bedoeling is de hedendaagse beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen en Vlaams-Brabant te laten uitgroeien tot een openluchtpark met prachtige beelden, verspreid over de hele provincie, dichtbij de bevolking die actief meehelpt aan de keuze van de beste locatie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.
 
De jury heeft de verschillende locaties bezocht en heeft drie finalisten geselecteerd.
Aarschot heeft het ontmoetingsplein van de Hendrik Consciencestraat in de sociale woonwijk Gijmelbergwijk  voorgesteld. Boortmeerbeek stelt voor om het beeld te plaatsen op het grasperk in de Beringstraat tegenover de gemeentelijke basisschool. Lennik wil het werk aan de kerk op het vroegere kerkhof van Eizeringen plaatsen.
 
De drie Vlaams-Brabantse gemeenten strijden voor het beeld. Aarschot, Boortmeerbeek en Lennik krijgen nu een coach toegewezen om een boeiende radio-uitzending te maken. De luisteraars mogen deze uitzendingen beoordelen en hebben een stem bij de uiteindelijke keuze van de winnaar.

‘De gemeente met het beste resultaat krijgt het beeld van de provincie in bruikleen en mag het, tijdens een volksfeest, op de gekozen site plaatsen. Beide andere laureaten krijgen een budget van maximum 1000 euro voor een feestelijk bedankmoment voor de vrijwilligers die mee hun schouders zetten onder de kandidatuur van hun gemeente’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.