Korte Keten Kop-verkiezing van start tijdens Week van de Korte Keten

24 June 2022

Korte Keten Kop-verkiezing van start tijdens Week van de Korte Keten

 

Van 14 tot en met 22 mei vindt de Week van de Korte Keten plaats. In de provincie Vlaams-Brabant geeft deze week het startsein voor de vierde Korte Keten Kop-verkiezing.

“We zijn benieuwd wie in de voetsporen treedt van zuivelbedrijf Melkerhei, Aardappelen Vanhoebroeck en Hoevevlees Van het Lindeveld”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “Eén zaak is zeker: het wordt geen bedrijf uit de gemeente Linter. De voorbije drie jaar was de winnaar telkens een bedrijf uit deze gemeente maar dit jaar zit er geen bedrijf bij de vijf laureaten.”

De vijf laureaten zijn:

  • ’t Plukgeluk uit Heverlee
  •  Herne Rabarber’t uit Herne
  •  Petrushoeve uit Molenbeek-Wersbeek (Bekkevoort)
  •  Eric’s Gamba’s uit Ternat
  •  Groenten en Fruit Vandersmissen-Crispel uit Pepingen

Stemmen kan tot en met 14 augustus via www.weekvandekorteketen.be. ​

​In de tweede helft van augustus maakt de provincie de winnaar bekend. Wie stemt maakt kans op één van de vijftig Korte Keten-boodschappentassen.

​Korte Keten Keukenschort

Om de Week van de Korte Keten en www.weekvandekorteketen.be extra in de verf te zetten, gaan de provincies in elke Vlaamse gemeente een keukenschort van de korte keten zichtbaar maken.

Wie deze schort ziet opduiken mag er een foto mee maken en posten, als steun aan zijn/haar favoriete korte keten producenten, op sociale media met #weekvandekorteketen

​Krant Korte Keten

Weerman Bram Verbruggen is dit jaar het uithangbord van de Krant van de Korte Keten. Zijn grootouders hadden een microlandbouwbedrijf en hijzelf plantte een wijngaard aan.

​Die krant kan men vanaf 14 mei tot het einde van de zomer bij de toeristische diensten en op ​ evenementen in de provincie Vlaams-Brabant ontdekken.

Tweets

Laatste foto's