Lezing verkeersongevallen in PIVO

16 March 2013

Lezing verkeersongevallen in PIVO

 

Verkeersongevallen in PIVO
Gratis lezing op woensdag 22 mei 2013 om 13.30 uur in het PIVO in Asse

Op woensdag 22 mei organiseert de Vlaams-Brabantse politieschool een gratis lezing over verkeersongevallen.

De politieschool van Vlaams-Brabant vormt haar studenten breder dan wettelijk vastgelegd. Elk jaar worden daarom lezingen georganiseerd. Die zijn wel gelinkt aan het beroep van politieman/vrouw,  maar ze verbreden hun kijk op de samenleving.

‘Deze lezing informeert onze aspirant-politie inspecteurs over de impact van verkeersongevallen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor het PIVO. ‘Onze leerlingen krijgen les over het vaststellen van verkeersongevallen. Zij leren ook omgaan met gekwetste of gestorven slachtoffers. Verkeersongevallen lijken banaal, maar hun impact is groter dan we denken. Vooral de nabestaanden van dodelijke verkeersongevallen, maar ook van ongevallen met gekwetsten, hebben dikwijls een lange weg te gaan vooraleer hun leven weer enigszins normaal verloopt.  Alleen daarom al moeten we politiemensen scherp houden en ervoor zorgen dat ze zeker technisch-vaardig tussenkomen bij de vaststelling van een ongeval. Maar dat ze zich ook kunnen inleven in de situatie van een slachtoffer én de dader’.

De lezing wordt gegeven door de papa van Emilie Leus. Zij was  één van de drie studentes geneeskunde die in november 2009 stierven in een verkeersongeval in Oosterzele. Hij vertelt wat dit ongeval voor hem en zijn familie betekende en legt de link naar het werk van politiemensen.
Na deze spreker komt de vzw Rondpunt uitleggen hoe zij ondersteuning geven in het begeleiden en informeren van verkeersslachtoffers.

Deze gratis  lezing staat ook open voor het grote publiek.

Adres:               PIVO-Politieschool
                        Poverstraat 75 
                        Asse     

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.