Life-on-Chip stimuleert kruisbestuiving tussen biologie en technologie

8 March 2021

Life-on-Chip stimuleert kruisbestuiving tussen biologie en technologie

 

Van 23 tot en met 25 februari organiseert Smart Hub Vlaams-Brabant de virtuele Life-on-Chip conferentie. De bedoeling van dit event, waarop zo’n 300 binnen- en buitenlandse bedrijven uit onderzoek en industrie aan deelnemen, is om baanbrekende kruisbestuiving tussen biologie en technologieën te stimuleren.

Levende cellen combineren met nanotechnologie, 3D-printen en artificiële intelligentie? Innoverende kruisbestuiving die toelaat om op een snelle en diervriendelijke manier geneesmiddelen te ontwikkelen op maat van de patiënt?

“Het klinkt nog als verre toekomst, maar we staan er veel dichter bij dan we denken. Tal van doorbraken in de gezondheidszorg liggen binnen handbereik en daarin spelen onze gerenommeerde bedrijven en onderzoeksinstellingen een cruciale rol”, zegt Ann Schevenels, gedeputeerde voor economie.

Wetenschappers en ondernemers getuigen tijdens Life-on-Chip hoe zij hun ideeën hebben weten realiseren. Van anderen horen we dat ze er nog niet helemaal zijn. Wat al deze onderzoekers en bedrijfsleiders bindt, is dat de weg van idee naar realisatie moeilijk is en dat daarom samenwerking cruciaal is om sneller verder te gaan in het belang van onze gezondheidszorg.

“Tijdens de Life-on-Chip Conferentie zetten we onze bedrijfsleiders en wetenschappers aan tot samenwerking met als doel de patiënt van de toekomst een zorg te geven die hem letterlijk op het lijf geschreven is”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Smart Hub Vlaams-Brabant werkt voor de Life-on-Chip Conferentie samen met flanders.health, DSP Valley, MedTech Flanders, flanders.bio, VIB, imec, BioWin, Antleron, Leuven.Inc, EIT Health en EEN/VLAIO.

Tijdens de 3-daagse conferentie is er een visionair seminarie en een training, zijn er thematische sessies en is er veel ruimte om virtueel met elkaar in overleg te gaan.

Meer info: https://life-on-chip-2021.b2match.io

Tweets

Laatste foto's