Nieuwe fietsenstalling voor Sint-Jozefsinstituut in Ternat

3 March 2022

Nieuwe fietsenstalling voor Sint-Jozefsinstituut in Ternat

 

Het Sint-Jozefsinstituut in Ternat ontving een provinciale subsidie van 50.000 euro om de schoolomgeving veilig en fietsvriendelijk te maken. Dat geld gebruikte de school voor een nieuwe fietsenstalling.

“Veilige schoolomgevingen zijn een prioriteit in ons beleid”, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. “We willen meer jongeren aanmoedigen om te voet of met de fiets naar school te gaan. De lukt pas als je weet waar de knelpunten liggen om vervolgens de hele route zo veilig mogelijk in te richten op maat van de leerlingen. De aanpak van de gemeente Ternat, de Fietsersbond en het Sint-Jozefsinstituut is hier een mooi voorbeeld van”.

St.-Jozefsinstituut Ternat kon, met steun van de provincie, een nieuwe fietsenstalling aanleggen voor 200 tweewielers

De voorbije jaren werden er al maatregelen genomen in de schoolomgeving, zoals de uitbreiding van de zone 30 in het centrum van Ternat en een autovrije fietsverbinding langs de spoorlijn. De heraanleg van de fietspaden op de Assesteenweg startte in januari.

“Met dit project realiseren we weer een nieuwe trage verbinding naar de school. De nieuwe fietsenstalling ligt langs een nieuwe toegang voor fietsers en voetgangers die een verbinding vormt tussen de Dreef en de sporthal en zo uitgeeft op de ’t Serclaesstraat”, zegt Geert De Feyter, schepen voor omgeving.

Leerlingen van de school kunnen hun fiets nu veilig en droog stallen

“Door het groeiende leerlingenaantal en de toename van het aantal fietsers was de huidige fietsenstalling dringend aan vervanging toe. De nieuwe fietsenstalling ligt tussen de schoolgebouwen en de nieuwe sporthal”, besluit Luc Roeges van het schoolbestuur.  “De fietsenstalling biedt plaats aan meer dan 200 fietsen. De stalling is volledig overdekt, omheind en uitgerust met een oplaadpunt voor elektrische fietsen. Bij grote evenementen, zoals Rock Ternat, zal de stalling ook toegankelijk zijn voor het grote publiek.”

Tweets

Laatste foto's