Ons Tehuis Brabant VZW doet mee aan de Fietstest

22 March 2021

Ons Tehuis Brabant VZW doet mee aan de Fietstest

 

Maar liefst 34 personeelsleden van de voorziening voor volwassenen met een mentale handicap schreven zich in voor de Fietstest. Wanneer je deelneemt, engageer je je om minstens de helft van je woon-werkritten met de fiets af te leggen. De provincie Vlaams-Brabant stelt daarvoor e-bikes, e-bakfietsen en speed pedelecs ter beschikking. 

De medewerkers en cliënten van de zorgvoorziening hebben er zacht gezegd een “uitdagend” jaar op zitten. Als collectieve woonomgeving liet de coronacrisis en alle maatregelen zich hard voelen. Een belangrijke les uit dat voorbije corona-jaar is dan ook de noodzaak om  als werkgever extra aandacht te besteden aan welzijn op het werk. Geen beter moment dus om het fietsen te promoten als woon-werk verplaatsing. De oproep was een groot succes bij personeel! 

Werknemers schreven zich in om diverse redenen: voor wie al van wat verder komt, is het interessant om te bekijken of zo een speed pedelec de auto kan vervangen. Anderen overwegen om een elektrische fiets te kopen en vinden dit een goede kans om die fiets uit te proberen. Nog iemand woont in de stad en wil testen of het lukt om van daar met de bakfiets naar het werk komen.

Daarnaast nodigt de eerste lente uit om wat meer te bewegen. Door mee te doen aan de fietstest, kunnen collega’s dit ook samen doen en niet alleen. Dat collega’s elkaar aanmoedigen om mee te fietsen, helpt om de eerste stap te zetten naar een gezonder woon-werkverkeer!  

Tweets

Laatste foto's