Provincie geeft renteloze renovatieleningen

12 August 2013

Provincie geeft renteloze renovatieleningen

 

De provincie Vlaams-Brabant geeft renteloze renovatieleningen aan sociale huisvestingsmaatschappijen. Hiermee kunnen ze sneller renovatiewerken aanvatten waardoor de kans op leegstand kleiner. Dankzij deze renteloze renovatieleningen daalt ook de energiefactuur van de huurders.

De provincie Vlaams-Brabant heeft het saldo vereffend van renteloze renovatieleningen voor 11 projecten van de sociale huisvestingsmaatschappij Providentia in Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Kapelle-op-den-Bos en Londerzeel. Het totale bedrag aan renteloze leningen voor dakwerken en vernieuwing van het buitenschrijnwerk van deze projecten bedraagt 1.122.998 euro.

‘Dankzij de tegemoetkomingen en renteloze leningen die wij aan de sociale huisvestingsmaatschappijen geven, kunnen ze op een versnelde manier renovatiewerken afwerken waardoor er minder kans op leegstand is’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

Dankzij deze renovatiewerken daalt ook de energiefactuur van de huurders, wat niet alleen goed is voor de portemonnee, maar ook voor het milieu’.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.