Provincie gelooft in meerwaarde van fietsersbrug in Zemst

20 March 2015

Provincie gelooft in meerwaarde van fietsersbrug in Zemst

 

De provincie Vlaams-Brabant draagt met een bedrag van 150.000 euro bij tot de aanleg van een fietsbrug over de E19 in Zemst, langs de spoorweg van Weerde naar Hofstade.
 

De (onbestaande) fietsbrug over de E19 is al sinds 2001 (op papier) een belangrijke schakel in het bovenlokale recreatieve fietsroutenetwerk. Momenteel kruist het fietsroutenetwerk de E19 via de N267-brug. Maar de N267 (Robert Schumanlaan) is een drukke weg met een aantal gevaarlijke conflictpunten tussen fietsverkeer en de op- en afritten naar de E19.

‘De fietsbrug zou voor een aantrekkelijker en verkeersveiliger alternatief zorgen. Zo worden ook het Blosodomein van Hofstade en Planckendael beter bereikbaar met de fiets. Bovendien zorgt de brug voor een directere en autoluwe uitwisseling tussen twee belangrijke hoofdfietsroutes, langs de Leuvense vaart en langs de Zenne,’ zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

De provincie Vlaams-Brabant heeft de ambitie om uit te groeien tot  een echte fietsprovincie.

‘Goede fietsinfrastructuur trekt fietsers aan. De fietsbrug over de E19 in Zemst is hiervan een mooi voorbeeld. Wij hopen dan ook dat Vlaanderen zich hiervoor mee financieel engageert,’ besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

 

 
 

Tags: 

Tweets

Laatste foto's