Provincie reikt toneelprijzen uit

21 June 2015

Provincie reikt toneelprijzen uit

 

De provincie Vlaams-Brabant reikte gisterenavond haar toneelprijzen uit aan de 21 amateurtoneelverenigingen die aan het provinciaal tornooi 2014-2015 hebben deelgenomen. De organisaties Koninklijk Toneelgezelschap Weredi uit Lot, Toneelkring ’t Groeit uit Zemst, Kris-Kras uit Meise, De Muiletrekkers uit Kapellen-Glabbeek, Toneel Fragment uit Londerzeel, Toneelvereniging Boven de Berg uit Pellenberg en Playerwatercompagnie uit Kapelle-op-den-Bo en bij de jeugd  TOVIKITO uit Leuven ontvangen de hoogste beoordeling, namelijk 'uitmuntendheid'.
 

24 amateurtoneelverenigingen hebben het voorbije seizoen deelgenomen aan het provinciale toneeltornooi.

Aan het toneeltornooi namen organisaties deel uit Beersel, Boortmeerbeek, Dilbeek, Glabbeek, Halle, Kapelle-op-den-Bos, Leuven, Liedekerke, Londerzeel, Lubbeek, Meise, Merchtem, Tervuren, Vilvoorde en Zemst.

 

‘Met dit tornooi willen we de kwaliteit van de toneelvoorstellingen in onze regio stimuleren. Elke deelnemende vereniging krijgt een individueel verslag met opmerkingen en aanbevelingen. Het oordeel van de jury is steeds constructief. Verenigingen krijgen ook een financiële ondersteuning, afhankelijk van de behaalde afdeling. Dit jaar behalen 8 deelnemers de beoordeling 'uitmuntendheid' en 6 worden in eerste afdeling gerangschikt. Rekening houdend met het feit dat nog 5 verenigingen met een verdienstelijke tweede afdeling worden bekroond en er 2 in de derde afdeling, kunnen we van een succesvol tornooi spreken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.


 

Tags: 

Tweets

Laatste foto's