Provincieraad wijzigt regels premie voor superisolerende glas

24 May 2013

Provincieraad wijzigt regels premie voor superisolerende glas

 

Provincieraad wijzigt regels premie voor superisolerende glas

De raad van de provincie Vlaams-Brabant heeft het subsidiereglement voor superisolerend glas gewijzigd. De voorwaarden zijn socialer gemaakt waardoor vooral personen met een beperkt  inkomen de premie kunnen aanvragen.

Wie een premie ontvangt van zijn netbeheerder, ontvangt automatisch een aanvraagformulier van de provincie. De provinciale premie bedraagt 20 euro/m². Wanneer het gezamenlijk belastbaar inkomen van de aanvragers lager is dan 20.000 euro, is het maximumbedrag 500 euro per woning. Wanneer het belastbaar inkomen tussen 20.000 euro en 50.941 euro ligt is het maximumbedrag per woning 250 euro.

‘We hebben de voorwaarden voor het verkrijgen van de premie omwille van sociale overwegingen aangepast’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen. ‘De bedoeling is dat personen met een beperkt inkomen gebruik kunnen maken van de premie om hun energiefactuur naar beneden te halen’.

Voor huurwoningen waarvan de huurprijs minder dan 500 euro bedraagt, kan een premie van 20 euro/m² worden toegekend met een maximum van 500 euro per woning. Voor huurwoningen waarvan de huurprijs meer dan 500 euro maar minder dan 1000 euro bedraagt, kan een premie van 20 euro/m² worden toegekend met een maximum van 250 euro per woning.

Uit cijfergegevens blijkt dat zo’n 25 % van de woningen in Vlaams-Brabant geen dubbel glas heeft. Die enkele beglazing is oorzaak van ruim 20% warmteverlies in de woning.
Ondanks hun vrij kleine oppervlakte ten opzichte van andere wanden, zijn ramen verantwoordelijk voor 20 % van het warmteverlies in niet-geïsoleerde woningen. Ramen bieden immers minder weerstand tegen het ontsnappen van warmte dan muren. Superisolerende beglazing vermindert het warmteverlies met ongeveer 80 %. Het plaatsen van superisolerende beglazing in combinatie met een goede dakisolatie vermindert de energiefactuur aanzienlijk’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor wonen.

Het gewijzigde reglement gaat in vanaf 1 augustus 2013.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.