Robin Rouffé uit Kortenberg en GBS Blokbos uit Lot winnaars verkeersveiligheidswedstrijd

26 May 2013

Robin Rouffé uit Kortenberg en GBS Blokbos uit Lot winnaars verkeersveiligheidswedstrijd

 

Robin Rouffé uit Kortenberg en GBS Blokbos uit Lot winnaars verkeersveiligheidswedstrijd
Uitnodiging prijsuitreiking op zaterdag 25 mei 2013 om 14 uur in het provinciehuis in Leuven

Robin Rouffé, leerling van de Gemeentelijke Basisschool De Regenboog uit Kortenberg, wint de provinciale verkeersveiligheidswedstrijd. In de scholenrangschikking is de Gemeentelijke Basisschool Blokbos uit Lot de winnaar.

Op 27 april vond de provinciale wedstrijd verkeersveiligheid voor leerlingen van het zesde leerjaar uit het lager onderwijs plaats. 69 leerlingen uit 25 lagere scholen namen deel.

‘De winnaar van de wedstrijd is Robin Rouffé.  Hij is leerling aan de Gemeentelijke Basisschool De Regenboog uit Kortenberg en neemt een prachtige mountainbike en een prijzenpakket mee naar huis. Hij behaalde 194 punten op een totaal van 200’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.
De tweede plaats is behaald door Bram Van Pevenage van de Gemeentelijke Basisschool Blokbos uit Lot. Hij behaalde 189 punten op 200. De derde plaats in de rangschikking wordt bekleed door Ward De Ceukelaire, eveneens leerling van de Gemeentelijke Basisschool Blokbos uit Lot. Hij scoorde 184 punten op 200. Beiden krijgen een mountainbike. Alle winnaars krijgen een geschenkenpakket dat bestaat uit een sporttas, seizoenskaart voor de provinciedomeinen, een fietsverlichtingsset, een boekenbon, waardebonnen, een filmticket en een toegangskaart voor recreatieparken.

‘In de scholenrangschikking sleept de Gemeentelijke Basisschool Blokbos uit Lot met 547 punten op een totaal van 600 de eerste prijs in de wacht. De winnende school ontvangt 500 euro, een beker en een georganiseerde schoolreis’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.
De Gemeentelijke Basisschool De Regenboog uit Kortenberg behaalt de tweede plaats met 543 punten op 600. Deze school ontvangt 250 euro, een beker en tickets voor het jeugdsportival voor het zesde leerjaar. De derde prijs gaat naar de  Stedelijke Basisschool De-Klim-Op uit Lembeek.  Deze school verzamelde  535 punten op 600 en ontvangt een geldprijs van 150 euro, een beker en een georganiseerde schoolreis. De scholen die op de vierde tot en met de twintigste plaats werden gerangschikt krijgen elk 100 euro.

‘De wedstrijd sluit aan bij de lessen verkeersopvoeding in de lagere school en bij de eindtermen verkeers- en mobiliteitseducatie. De wedstrijd is erop gericht kinderen te leren inzien dat een degelijke kennis van de verkeersregels noodzakelijk en zelfs levensreddend is. Kinderen hebben een beperkte verkeerservaring en zijn vaak onvoldoende stuurvaardig om te leren anticiperen op gevaarlijke situaties’, zegt gedeputeerde Tom Dehaene.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.