Start fietsschool. Provincie leert volwassenen fietsen

3 May 2013

Start fietsschool. Provincie leert volwassenen fietsen

 

Start fietsschool. Provincie leert volwassenen fietsen

Op 8 mei wordt de Vlaams-Brabantse fietsschool op gang getrapt. De fietsschool wil elke volwassene de kans bieden om te leren fietsen.

‘Via fietslessen voor volwassenen willen we vervoersarmoede terugdringen, duurzaam verplaatsingsgedrag bevorderen en de fiets als sportief en gezond vervoersmiddel promoten. Het is de bedoeling dat deelnemers zich na een lessenreeks zelfstandig kunnen verplaatsen in het dagelijks leven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit.

‘De fietsschool gaat van start in de sportregio Noord-West. De komende maanden zullen al zeker 9 gemeenten, Asse, Grimbergen, Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem, Opwijk, Vilvoorde en Wemmel, fietslessen voor volwassenen organiseren. De provincie koopt hiervoor 28 aangepaste fietsen. Om deelnemers en vrijwilligers te vinden wordt onder meer het lokale netwerk van verenigingen, buurtwerkingen en integratiecentra ingeschakeld’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor sport.

Op termijn wil de provincie het aanbod uitbreiden en ook in andere gemeenten fietslessen aanbieden. Een gemeente die wil starten met een lessenreeks kan daarvoor ondersteuning krijgen.
Met medewerking van Mobiel 21 werd een draaiboek voor organisatoren opgesteld en biedt de provincie een lesgeversopleiding aan.
Het provinciaal integratiecentrum en het Onthaalbureau inburgering worden ingeschakeld om deelnemers te werven voor de lokale initiatieven.

Wie wil deelnemen aan de fietsschool kan zich inschrijven bij de sportdienst van Vilvoorde (tel. 02 255 79 60) of Asse (tel. 0496 22 15 60).

Gedeputeerde Dehaene | Fietsschool voor volwassenen

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.