Theatervoorstelling gaat argeloosheid van jongeren in het verkeer te lijf

7 October 2019

Theatervoorstelling gaat argeloosheid van jongeren in het verkeer te lijf

 

Vorig jaar werden er in Vlaams-Brabant 453 jongeren slachtoffer van een verkeersongeval. Vijf stierven aan hun verwondingen. De provincie Vlaams-Brabant sensibiliseert jongeren over veilig en duurzaam verkeer. Zo steunt ze onder meer de theatervoorstelling ‘Fractie van een seconde’ over verkeersveiligheid. Tot 11 oktober zijn er twaalf voorstellingen in Vlaams-Brabant gepland. 

Te veel ongevallen met jongeren

In 2018 gebeurden 453 ongevallen met lichamelijk letsel in Vlaams-Brabant waarvan 5 met dodelijke afloop en 44 ernstige verkeersongevallen (minstens één zwaargewonde of dode) in de leeftijdscategorie tussen 12 en 18 jaar.

Jongeren vertonen nog al te vaak hoger risicogedrag en scoren nog steeds te hoog in de groep verkeersslachtoffers, als kwetsbare voetganger, fietser, bromfietser, automobilist of passagier. 

‘Daarom is ons verkeersbeleid erop gericht om jongeren te sensibilseren opdat ze zich veilig, duurzaam en alert zouden verplaatsen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘Zo bieden we onder meer verkeerseducatieve voorstellingen aan voor lager en secundair onderwijs’. 

Tweets

Laatste foto's