Tom Dehaene reikt toneelprijzen uit

6 June 2013

Tom Dehaene reikt toneelprijzen uit

 

Woensdagavond reikte de provincie Vlaams-Brabant haar toneelprijzen uit aan de 29 amateurtoneelverenigingen die aan het provinciaal tornooi 2012-2013 hebben deelgenomen. De organisaties Toneel Fragment uit Londerzeel, Kulturele Kring Streven uit Eppegem, Toneelvrienden de Lo uit Kessel-Lo, Toneel Vier uit Leuven, Toneelkring De Moedige Strijders uit Halle, Webbekomedie uit Diest, De Vliegende Ster uit Humbeek, Campus Toneel uit Leuven, Toneel Heverlee en Levet Scone uit Wilsele bij de volwassenen en Toneelateljee Uilenspiegel uit Diest bij de jeugd ontvangen de beoordeling 'uitmuntendheid'.
 
29 amateurtoneelverenigingen hebben het voorbije seizoen deelgenomen aan het provinciale toneeltornooi.  Aan het toneeltornooi namen organisaties deel uit Aarschot, Affligem, Begijnendijk, Boutersem, Brussel, Diest, Grimbergen, Halle, Herne, Leuven, Londerzeel, Oud-Heverlee, Rotselaar, Tienen, Tremelo en Zemst.
 
 ‘Met dit tornooi willen we de kwaliteit van de toneelvoorstellingen in onze regio stimuleren. Elke deelnemende vereniging krijgt een individueel verslag met opmerkingen en aanbevelingen. Het oordeel van de jury is steeds constructief. Verenigingen krijgen ook een financiële ondersteuning, afhankelijk van de behaalde afdeling. Dit jaar behalen 11 deelnemers de beoordeling 'uitmuntendheid' en 8 worden in eerste afdeling gerangschikt. Rekening houdend met het feit dat nog 6 verenigingen met een verdienstelijke tweede afdeling worden bekroond en er 3 in de derde afdeling en 1 de vierde afdeling behaalden, kunnen we van een succesvol tornooi spreken’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor cultuur.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.