Vlaams-Brabant leeft mee met slachtoffers Chinese aardbeving

30 April 2013

Vlaams-Brabant leeft mee met slachtoffers Chinese aardbeving

 

Vlaams-Brabant leeft mee met slachtoffers Chinese aardbeving

Provinciegouverneur Lodewijk De Witte en Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering, hebben hun medeleven betuigt aan de inwoners en het provinciebestuur van Sichuan en zusterstad Chengdu. Deze Chinese regio werd getroffen door een zware aardbeving.

De Chinese provincie Sichuan werd op 20 april opgeschrikt door een zware aardbeving. Het epicentrum lag op zo’n 100 km van de Vlaams-Brabantse zusterstad Chengdu. De actuele balans bedraagt 193 doden, 25 vermisten en 12.211 gekwetsten.
Ook in Chengdu, de hoofdstad van Sichuan, werd de aardbeving grondig gevoeld. Er vielen 8 doden en 188 gekwetsten. Chengdu is momenteel de uitvalsbasis van medische teams waar de vele gewonden worden verzorgd.

‘We hebben sinds 2011 een zusterband met de stad Chengdu, de hoofdstad van de getroffen provincie Sichuan. Omwille van deze nauwe samenwerking hebben we onze steun betuigd aan de burgemeester van Chengdu en de gouverneur van de provincie Sichuan. Deze laatste zijn voorganger was in juli 2012 nog te gast bij de provincie’, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte .

‘We gaan ook rekening houden met deze ramp tijdens de komende ontmoetingen met Chengdu. Op 17 en 18 juni ontvangen we een Chengdu life sciences delegatie waar we dieper kunnen ingegaan op noodhulpverstrekking’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.