Anderstalige jongeren ontdekken hun talenten in het Nederlands

29 juni 2017

Anderstalige jongeren ontdekken hun talenten in het Nederlands

 

‘Met ons pilootproject ‘Creativity labs’ wilden we anderstalige jongeren uit het OKAN-onderwijs op een speelse wijze via activiteiten hun talenten laten ontdekken. Zo kunnen ze ook op een eerder informele manier Nederlands leren en kregen ze een mooie kans om met aanbieders uit de vrijetijdsector in contact te komen’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor Vlaams karakter.

De OKAN (Onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen) kwamen zes maal op woensdag namiddag naar de school TechnOv in Vilvoorde. Daar konden ze proeven van activiteiten van 8 lokale vrije tijdaanbieders, zoals programmeren met de bib, toneelspelen met Element, circustrucjes leren met Circolito, wetenschappelijke proefjes uitvoeren met vzw Jeugd, Cultuur en Wetenschap, stencils maken met de Portaelsschool, op bezoek gaan bij de brandweer en volksdansen met vzw Traddans.

Ook voor de deelnemende lokale organisaties was het pilootproject interessant omdat deze jongeren voor hen meestal een onbekende doelgroep zijn. Ze werden dan ook begeleid door de provincie Vlaams-Brabant en het Centrum voor Taal en Onderwijs (CTO) bij de voorbereiding van hun activiteit.

‘We gaan nu project samen met de leerlingen en alle partners evalueren en bekijken we of en in welke gemeente er een nieuw project begeleid zou kunnen worden. Het CTO maakt ook een draaiboek op waarmee elke school of gemeente aan de slag kan’, besluit gedeputeerde Tom Dehaene.

 

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.