Kortenaken is SympaFietste Gemeente

29 juni 2017

Kortenaken is SympaFietste Gemeente

 

De gemeenten Kortenaken, Roosdaal en Zemst hebben zich de voorbije week hard ingezet om fietsende inwoners in de watten te leggen. Op korte tijd werd in elke gemeente een fietsstraat ingericht waar fietsers een frisse traktatie kregen en aan verschillende activiteiten konden deelnemen.
Vandaag namen drie teams, aangevoerd door de burgemeester, het tegen elkaar op in de finale. Twee jongeren uit elke gemeente legden een kleine verkeerstoets en een fietsvaardigheidstest af. Een handige fietser kreeg enkele technische vragen voorgeschoteld en de burgemeesters mochten hun team naar de overwinning fietsen.
Kortenaken behaalde de hoogste score in de finale en mag binnenkort vijf publieke fietspompen, ter waarde van 7.500 euro, installeren met het logo van de Sympafietste gemeente.
Tweede werd Zemst en derde Roosdaal. De twee verliezende finalisten ontvangen elk 20 fietstassen.

‘Naast de verslaggeving over de wedstrijd zond Radio 2 Vlaams-Brabant elke dag een reportage uit over een verdienstelijk fietsinitiatief in onze provincie’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit. ‘We hopen dat deze reportages andere inspireren om ook voor de fiets te kiezen in hun school, onderneming of in het woon-werkverkeer. We ondersteunen nieuwe initiatieven met gepaste begeleiding en diverse subsidiekanalen’.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/sympafietstegemeente

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.