Provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen zetten schouders onder fietssnelweg Lier-Aarschot

8 juni 2017

Provincies Vlaams-Brabant en Antwerpen zetten schouders onder fietssnelweg Lier-Aarschot

 

In beide provincies liggen al heel wat fietssnelwegen, zoals de fietssnelwegen F1 Antwerpen-Brussel, F14 Antwerpen-Essen en F3 Leuven-Brussel. Het gaat om rechtlijnige verbindingen tussen belangrijke steden, die fietsers vlot, comfortabel en veilig op hun bestemming brengen.

De fietssnelweg F104 loopt van Lier naar Aarschot over een traject van 26 km lang waarvan 19 km op het grondgebied van de provincie Antwerpen en ongeveer een derde op het grondgebied van de provincie Vlaams-Brabant. De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant onderzoeken daarom samen het meest geschikte tracé voor de F104. Een logische samenwerking want fietsers stoppen niet aan de provinciegrens. Zeker niet op fietssnelwegen met hun bovenlokale karakter. 

Op die manier creëren de provincies op termijn een belangrijke fietsverbinding tussen deze steden met heel wat scholen en bedrijven. Dankzij deze fietssnelweg zullen ze een alternatief kunnen bieden voor de wagen.
 
‘Een ander voorbeeld van een geslaagde interprovinciale samenwerking is het fietssnelwegenlogo. De 5 provincies tekenden samen een fietssnelwegennetwerk met een unieke code voor iedere fietssnelweg uit en ontwikkelden een routetaal met logo, een blauwe driehoek met witte F, en bewegwijzering voor fietssnelwegen. Het logo, de bewegwijzering en de routetaal maken de fietssnelwegen zichtbaar in het straatbeeld en bieden de fietsers de gewenste ondersteuning. Het logo en de bewegwijzering zullen stap voor stap op alle 110 fietssnelwegen toegepast worden. De provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant nemen bijvoorbeeld de F1, de F3 fietssnelweg Leuven-Brussel en de F14 dit jaar nog onder handen’, besluit Tom Dehaene, gedeputeerde voor mobiliteit van de provincie Vlaams-Brabant.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.