Start werken fietssnelweg F212

18 oktober 2017

Start werken fietssnelweg F212

 

In een volgende fase zal deze fietssnelweg vanaf het station van Asse ook doorgetrokken worden richting Mollem zodat de verbinding met Opwijk en Merchtem eveneens gerealiseerd wordt.

Traject F212:
-    De fietssnelweg Asse-Brussel loopt langs de spoorlijn Dendermonde-Jette en verbindt Asse station met het station van Zellik, Researchpark Zellik en Brussel. De F212 sluit aan op de F221, de nog te realiseren fietssnelweg tussen Opwijk-Merchtem-Asse.
-    De F212 Asse-Brussel moet een veilig en aantrekkelijk alternatief vormen voor het fietsen langs de drukke N9 en zal het station van Asse, de treinhalte van Zellik, het researchpark van Zellik en het UZ Jette vlot bereikbaar maken met de fiets.
-    De eerste 2 fases (station Asse tot en met Petrus Ascanusstraat en Petrus Ascanusstraat tot en met Kruiskouter) werden reeds uitgevoerd en respectievelijk geopend in 2012 en 2016. Deze fietssnelweg, parallel met de spoorlijn, vormt een ideaal alternatief voor de Brusselsesteenweg en zorgt ervoor dat kinderen en jongeren nu al veilig met de fiets naar school kunnen rijden.
-    Meer info over traject op: www.vlaamsbrabant.be/F212

Huidig project:
Het gedeelte van de F212 vanaf Oude Merchtemsebaan tot en met R0 werd aanbesteed en gegund aan aannemer Wegebo in collegezitting van 3/07/2017 voor een totaalbedrag van € 3.379.070,38 (incl. btw).
De provincie Vlaams-Brabant subsidieert de werken voor 60 %, het Vlaams Gewest voor 40 %.

De werken omvatten de aanleg van een 4 meter breed fietspad en verlichting.
De toegangshellingen en perron ter hoogte van station Zellik worden aangepast. Tevens wordt een toegankelijke fietshelling ter hoogte van de voetgangersbrug Frans Timmermansstraat geplaatst. De werken zijn gestart op 16 oktober.
De werktermijn bedraagt 120 werkdagen.

Volgende verkeersmaatregelen zijn van kracht:

•    Er wordt 1 rijstrook afgesloten vanaf de afrit van de R0 in aansluiting op de Pontbeek t.e.m. de afrit naar de Vliegwezenlaan en op een deel van Doornveld.
•    Omdat er maar 1 rijstrook beschikbaar blijft op beide afritten, geldt hier een snelheidsbeperking van 30 km/u.
•    In Doornveld wordt de rijstrook langs de zijde van de spoorweg afgesloten tussen Vliegwezenlaan en Doornveld 40/43.
•    In dit deel wordt eenrichtingsverkeer ingevoerd van Vliegwezenlaan naar de bedrijvenzone toe. De bedrijven gevestigd in Doornveld 10/14 zijn enkel toegankelijk via de omleiding via Vliegwezenlaan.

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.