Vlaamse Life Sciences-bedrijven gaan internationaal

21 november 2017

Vlaamse Life Sciences-bedrijven gaan internationaal

 

Vlaanderen staat sterk in de sector van de Life Sciences. Dit is een groeisector van ondernemingen in de medische technologie (MedTech), de biotechnologie (BioTech) en de regeneratieve geneeskunde (RegMed).
Medtech staat voor fysieke, mechanische of elektronische hulpmiddelen die worden gebruikt voor de preventie, diagnose of therapie van aandoeningen. Eén van de bekendste voorbeelden is de pacemaker.
BioTech maakt gebruik van dieren, planten, bacteriën of andere levende wezens voor de ontwikkeling van medicijnen. Meer dan 250 BioTech geneesmiddelen en vaccins zijn al beschikbaar. Insuline is het ongetwijfeld het markantste voorbeeld.
RegMed of vervangingsgeneeskunde houdt zich bezig met de regeneratie van cellen, weefsels en zelfs organen. Zo heeft men in het laboratorium en via klinische testen al brandwonden, blindheid, doofheid en andere aandoeningen behandeld.
Een recente ontwikkeling in de Life Sciences is dat gebruik wordt gemaakt van de micro- en nano-elektronica. Vlaanderen pioniert in de samenwerking tussen beiden.

‘Om deze sterke positie verder uit te bouwen, is het vinden van de juiste buitenlandse partners cruciaal. Zij zijn immers potentiële klanten en/of partners in onderzoek en ontwikkeling voor onze Vlaamse bedrijven’, zegt Tom Dehaene, gedeputeerde voor internationalisering.

‘Daarom helpen de projectpartners de Vlaamse Life Sciences bedrijven in hun internationalisering via matchingsessies, opleiding en een conferentie. Ook maken ze interessante buitenlandse Life Sciences-bedrijven warm om te investeren in Vlaanderen’, zegt Marc Florquin, gedeputeerde voor economie en EFRO-programma’s.

De provincie Vlaams-Brabant werkt hiervoor samen met FlandersBio, DSP Valley, Leuven MindGate. Ook de RegMed-Community en Flanders Investment & Trade zijn hierin waardevolle partners.

Dit project wordt mogelijk gemaakt via subsidies van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).

Tweets

Laatste foto's

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor mijn nieuwsbrief.